File manager

Op deze pagina leggen wij u uit hoe de file manger van DirectAdmin werkt.
Noot: Wij raden aan om de MS Frontpage extensies uit te schakelen.

Navigatie

U kunt de file manager bereiken vanuit de hoofdmenu van uw beheer paneel. Klik op "File Manager", deze link vindt u ook links onderaan het scherm.

U kunt door de mappen navigeren door middel van op de map icoontjes of de link te klikken. Bijvoorbeeld door op de "domains" link te klikken gaan we naar de inhoud van deze map. (zie afbeelding hieronder)

Door op "../ Up a Level" te klikken gaat u een niveau terug. Door links onderaan de pagina te klikken op "File Manager" gaat u terug naar de hoogste niveau van uw hostingaccount.

Bestanden KopiŽren

U kunt in de file manager makkelijk bestanden kopiëren naar andere mappen. Ga naar de map waar de bestanden staan die u wil gaan kopiëren. In het onderstaande voorbeeld zijn we in de map puclic_html en gaan we het bestand license.txt kopiëren naar de public_ftp map.

Selecteer de checkbox van het bestand dat u wil kopiëren. Kies vervolgens de bestemming map uit via de dropdown menu naast de "Move To" knop. In bovenstaand voorbeeld hebben wij de map puclic_html geselecteerd vanuit de dropdown menu.

Klik vervolgens op de "Copy To" knop om de geselecteerden bestanden te kopiëren. De file manager
vraagt u of u bestaande bestanden wilt overschrijven.
Waaneer u nee selecteert zal de file manager alleen de nog niet bestaande bestanden kopiëren naar de doelmap. Wanneer de file manager klaar is met kopiëren wordt u direct doorgelinkt naar de opgeven doelmap en kunt u controleren of de bestanden juist zijn gekopieerd.

Bestanden Verplaatsen

Om bestanden te verplaatsen gebruikt u dezelfde methode als bestanden kopiëren. In plaats van op de "Copy To" knop te drukken moet u nu op de "Move To" knop druken. Wanneer de file manager klaar is met het verplaatsen wordt u direct doorgelinkt naar de opgeven doelmap en kunt u controleren of de bestanden juist zijn verplaatst.

Hernoem Bestanden / Mappen

Naast elke bestand of map staat een link genaamd "Rename". Klik op deze link en u kunt de bestand of map hernoemen.

Vul een nieuwe naam in. als de naam al bestaat vinkt u de checkbox aan om het bestand of map te overschrijven.

Verwijder Bestanden / Mappen

De stappen om een map te verwijderen zijn hetzelfde als die van het verwijderen van een bestand. Houd rekening met als u een map verwijdert dat de inhoud ook verwijdert zal worden!

Als eerst selecteert u de bestanden of mappen die u wil gaan verwijderen. Klik vervolgens op de "Delete" knop. Er verschijnt nu een nieuwe window met de vraag of u er zeker van bent of u de bestanden of mappen wilt verwijderen. Klik op "OK."

Verander File Permissions

U kunt de toegang van bestanden en mappen aanpassen onderaan de tabel bij "Set Permission"

• Selecteer de checkbox van de bestanden of mappen die u wilt wijzigen.
  • Type de numerieke toegangscode in de tekstbox..
  • Klik op de "Set Permission" knop.

Enkele nummerieke getallen voor toegang:

Bestanden
600 Makes a file inaccessible
644 Readable by everyone (e.g. HTML documents)
666 File can be read and modified (e.g. for HTML files modified by scripts)
755 File can be read and executed by everyone (e.g. for scripts)
777 Writable and executable by everyone (not recommended)

Mappen
711 Files in directory can be read by everyone, but not directory contents
755 Files and contents of directory can be seen by everyone
777 Allows full read/write/delete access to a directory (not recommended)

Nieuwe Mappen Aanmaken

Het aanmaken van nieuwe mappen is vrij eenvoudig. Als eerst gaat u naar de map waar u de nieuwe map in wil maken. Bijvoorbeeld als u www.uwdomein.nl/nieuwemap/ wilt aan maken dan maakt u de nieuwe map in de map puclic_html map. Vervolgens type u de mapnaam in onder aan het scherm en klik op de "Create" knop..

Nieuwe Bestanden Aanmaken

Om een nieuw bestand aan te maken volgt u de volgende stappen.

• Navigeer na de map waar u de bestand in wil maken
  • Type de nieuwe bestandsnaam in bij "Create New File"
  • Selecteer "HTML template" om HTML tags in te voegen (optioneel)
  • Klik op de "Create" knop.

Bestanden Bewerken

U kunt bijvoorbeeld HTML bestanden bewerken in de file manager. Om een bestand te bewerken klikt u op de "Edit" link die achter het bestand staat.

In bovenstaand voorbeeld bewerken wij dns.html. Om uw bewerkte bestand op te slaan klikt u op de "Save As" knop. De "Preview HTML" knop toont u een voorbeeld in een nieuwe window voordat u het bestand opslaat.

Bestanden Uploaden

• Navigeer naar de map waar u de bestanden naartoe wilt uploaden
  • Klik op de "Upload files to current directory" knop onderaan uw scherm
  • U ziet nu 8 velden. Klik op de "Browse" knop om uw bestanden van uw computer te selecteren die u wilt uploaden.
  • Klik op "Upload Even More Files" om meerde bestanden in een keer te uploaden..
  • Klik op "Upload Files."

Login:
Paswoord:
HOME - CONTACT - RESELLER - SUPPORT - LINKS - PROMOTIES
VRC-webservices © 2006. All rights Reserved. Designed by Colt Design