Scripting

Collectie voorgeinstalleerde scripts

Alle accounts waarbij een database aangeboden wordt, kunnen gebruik maken van een grote collectie voorgeinstalleerde scripts. Hiermee kunt u bijvoorbeeld snel & eenvoudig een shop opzetten, een forum aanmaken of uw foto's in een online fotoalbum plaatsen. U kunt deze scripts eenvoudig installeren via het online control panel. Kiest u na het inloggen voor de optie 'Installatron'.

CGI Scripts

Indien u CGI scripts gebruikt dan moeten deze in de cgi-bin map worden geplaatst. De cgi-bin map bevindt zich in uw public_html map. Indien u een CGI script wil gaan gebruiken in een subdomein dient u hier ook een map cgi-bin aan te maken.

Upload CGI Scripts

waneer u gebruik maakt van FTP is het zeer belangrijk om uw script bestanden (bv. .cgi en .pl) te uploaden in ASCII mode. Uw script zal namelijk niet werken als u het upload in binary of auto mode!

Programma Locaties (Paths)

De volgende locaties zijn nodig voor de meeste script:
Path to perl: /usr/bin/perl
Path to sendmail: /usr/sbin/sendmail
CGI URL: http://www.uwdomein.nl/cgi-bin/script.cgi
Subdomain CGI URL: http://subdomein.uwdomein.nl/cgi-bin/script.cgi
Path to cgi-bin: /home/gebruikersnaam/domains/uwdomein.nl/public_html/cgi-bin
Path to cgi-bin (subdomein): /home/gebruikersnaam/domains/uwdomein.nl/public_html/subdomein/cgi-bin

Bekijk de geinstalleerde Perl Modules

vanuit het hoofdmenu klikt u op "Installed Perl Modules"

In de bovenstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van de geinstalleerde perl modules.
Als De CGI script bepaalde perl modules gebruikt kunt u hier controleren of deze is geinstalleerd.
Indien de module niet is geinstalleerd kunt u uw script niet gebruiken, u kunt dan contact met ons opnemen hierover.

File Permissions

Een paar voorbeelden van de file permissies:
600 Makes a file inaccessible
644 Readable by everyone (e.g. HTML documents)
666 File can be read and modified
755 File can be read and executed by everyone
777 Writable and executable by everyone (use with caution)

De meeste scripts gebruiken 755 als permisie. Raadpleeg de handleiding van uw script voor een uitgebreide uitleg. Op de upload pagina wordt uitgelegd hoe u deze permissies kunt wijzigen.

PHP Scripts

PHP scripts zijn volledig ondersteund op onze servers. Houd u er rekening mee dat de safemode standaard aan staat op onze server, indien u deze wenst uit te zetten cont u contact met ons opnemen.

Raadpleeg de handleiding van uw script voor een correcte installatie. U kunt diverse PHP scripts kan en klaar downloaden van bv: http://www.hotscripts.com

Accessing phpMyAdmin

phpMyAdmin is een programma dat u help met het onderhouden, aanmaken en wijzigen van uw databases. PhpMyAdmin is bedoeld voor mensen met enige kennis van SQL en PHP.

De meeste PHP scripts installeren zichzelf zodat u geen gebruik hoeft te maken van phpMyAdmin. phpMyAdmin is te bereiken via http://www.uwdomein.nl/phpMyAdmin/
Meer informatie over phpMyAdmin kunt u vinden op: http://www.phpmyadmin.net/